close
Comments you submit will be routed for moderation. If you have an account, please log in first.
Modify

Opened 4 years ago

Closed 4 years ago

Last modified 4 years ago

#182 closed bug (wontfix)

Icons are drawn with pink border on OS3.9

Reported by: amix@… Owned by:
Priority: undecided Milestone: YAM 2.6p1
Component: user interface Version: 2.6
Severity: minor Keywords:
Cc: OS Platform:
Blocked By: Blocking:
Release Notes:

Description

After installing YAM 2.6 over 2.4 all icons have problems with transparency and are displayed with a pink border. I know that this issue has already been addressed but as I understand it was only for AROS (Changeset 4534)?

I use OS3.9 with WB-replacement DOPus 5 II Maggellan on Winuae.
Screen Picasso Winuae 1024x768 16Bit

I would like to included a screenshot of the Toolbar and the prefs application of akPNG datatypes.

Attachments (1)

yam.jpg (63.1 KB) - added by amix@… 4 years ago.
pink icons in yam 2.6 under OS3.9 with DOpus 5 Maggellan II as WB replacement

Download all attachments as: .zip

Change History (5)

Changed 4 years ago by amix@…

pink icons in yam 2.6 under OS3.9 with DOpus 5 Maggellan II as WB replacement

comment:1 Changed 4 years ago by tboeckel

You might want to try AfAOS. Its picture.datatype is able to correctly return the alpha channel data (=transparency) to the application.

comment:2 in reply to: ↑ description Changed 4 years ago by AmigaPhil

Replying to amix@…:

After installing YAM 2.6 over 2.4 all icons have problems with transparency and are displayed with a pink border. I know that this issue has already been addressed but as I understand it was only for AROS (Changeset 4534)?

I use OS3.9 with WB-replacement DOPus 5 II Maggellan on Winuae.

Same here (Classic, OS3.5, DOpus Mag. II, AKpng 45.11).

On 68k Amigas, loading the Yam interface is very slow because of the (datatype decoded) images.
In this case, I recommend to install and use the empty (imageless) theme (empty_theme.lha from Aminet), and one of the status image set from LtStatusImg.lha

But as you are using UAE, the slowdown is probably not that important...

I had the same issue (transparent as pink background) with one Hollywood application. The solution was to install the pngalpha.library (pngalpha_lib.lha). But this does not work (not used) with Yam.
So in the meantime, the workaround is to enjoy the pink images :-) , or no images (empty theme).

comment:3 Changed 4 years ago by tboeckel

  • Milestone set to YAM 2.6p1
  • Resolution set to wontfix
  • Status changed from new to closed

Closing this bug as "won't fix". Sorry, but there is no way to workaround the limitations of the old and buggy picture.datatypes. Working replacements are available. So either use these or live with the pink borders.

comment:4 Changed 4 years ago by damato

Just a comment: Perhaps we should create a new entry in our online FAQ about that and give hints which picture.datatype are known to behave correctly and where to get it from?!?

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed The ticket will remain with no owner.
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.

This list contains all users that will be notified about changes made to this ticket.

These roles will be notified: Reporter, Owner, Subscriber

  • amix@…(Reporter)