Changes between Version 8 and Version 11 of Ticket #9


Ignore:
Timestamp:
Aug 14, 2013, 7:01:03 PM (16 months ago)
Author:
damato
Comment:

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
  • Ticket #9

    • Property Status changed from accepted to assigned
    • Property Milestone changed from YAM 2.8 to YAM 2.9
    • Property Owner changed from somebody to damato
  • Ticket #9 – Description

    v8 v11  
    33I think YAM does not support the UTF-8 encoding correct.
    44
    5 Here is a Step by Step example: 1. Write a new Mail (Type and To and Subject). 2. Switch to the Options Tab. 3. Select UTF-8 as Charset. 4. Switch back to the Message Tab. 5. Type some non ASCII Letters (e.g. the Euro Sign and ��� ��� �). 6. Click "Hold". 7. Switch to the Outguing Folder. 8. Select the Mail you just wrote. 9. Click Read in the Toolbar. 10. Look at the Content-Type it's text/plain; charset=UTF-8 11. But in the Mail you see "? ? ???" but it should "� ��� ��� �"
     5Here is a Step by Step example:
     6
     71. Write a new Mail (Type and To and Subject).
     82. Switch to the Options Tab.
     93. Select UTF-8 as Charset.
     104. Switch back to the Message Tab.
     115. Type some non ASCII Letters (e.g. the Euro Sign and ��� ��� �).
     126. Click "Hold".
     137. Switch to the Outguing Folder.
     148. Select the Mail you just wrote.
     159. Click Read in the Toolbar.
     1610. Look at the Content-Type it's text/plain; charset=UTF-8 11. But in the Mail you see "? ? ???" but it should "� ��� ��� �"
    617
    718The cause it that YAM does not encode the Mail to UTF-8 if you click on the "Hold" Button. If you then open the Mail for Read YAM seems to try to decode the UTF-8 Mail but can't find any UTF-8 sequence and you see the question marks.

This list contains all users that will be notified about changes made to this ticket.

These roles will be notified: Reporter, Owner, Subscriber

  • Frank Weber(Reporter)
  • Jens Maus(Owner, Participant)